Product

GPS-systeem

Over het product

NIVAVI is trots op het bouwen van het opensource gps-systeem AgOpenGPS. Het GPS-stuursysteem biedt een ongekende nauwkeurigheid tot op 1,5 centimeter. Dit kan bereikt worden door te sturen met een stuurmotor of hydrauliekventiel. De geavanceerde software maakt niet alleen deze indrukwekkende precisie mogelijk, maar biedt ook een scala aan uitbreidingsmogelijkheden. Waaronder sectiecontrole, variabele dosering, ploegbesturing en talloze andere opties die de efficiëntie van uw landwerkzaamheden verder kunnen verbeteren.

Wat is opensource?

Opensource is een gemeenschap van softwareontwikkelaars welke samen aan een product werken, en dit product openbaar maken voor andere gebruikers. In het geval van AgOpenGps zijn dit tientallen boeren welke samen bouwen aan een GPS-systeem. Deze boeren komen van over de hele wereld en werken samen met als missie deze techniek betaalbaar te maken. Maandelijks worden er nieuwe updates uitgebracht en de producten worden uitvoerig getest door boeren van over de hele wereld.

Het GPS systeem kan in verschillende versies uitgevoerd worden:

Visueel

Bij deze uitvoering gebruikt u alleen de gps antenne en het scherm. Hierbij stuurt u handmatig op basis van de informatie op het scherm.

Stuurmotor

Bij deze uitvoering neemt het systeem het volledige sturen tijdens de landwerkzaamheden voor u over. Dit maakt het mogelijk meer te focussen op de werkzaamheden in plaats van het sturen. Door de stuurmotor aan uw stuur te laten draaien zal handmatig sturen overbodig worden.

Hydraulisch sturen

Bij deze uitvoering werkt u met het hoogste niveau aan nauwkeurigheid en comfort doordat het hydrauliek ventiel rechtstreeks op uw stuurcilinder stuurt. Behoud uw eigen stuurwiel en stuur direct op de stuurcilinder.

Gps voorbereid

Het AgOpenGps systeem kan ook aangesloten worden op GPS voorbereide trekkers. Hierdoor worden de kosten van het systeem aanzienlijk verlaagd, terwijl u toch volledig automatisch stuurt.

Specificaties

 • Automatisch keren op de kopakker
 • Zeer eenvoudig in gebruik
 • Baantjes over slaan
 • 10,1 inch scherm
 • Eenvoudig te installeren
 • Percelen en lijnen gemakkelijk overzetten vanuit andere merken (ISO.xml)
 • Anti diefstal antenne
 • Snelle service op afstand of op locatie
 • Eenvoudig uit te breiden
 • Ontwikkeld door en voor boeren
 • Aansluiten op voorbereide trekkers mogelijk
 • Scherp geprijsd

Nivavi biedt ook de mogelijkheid tot het bouwen van een eigen basisstation bij het systeem. Met dit basisstation kunt u zelf een correctiesignaal genereren, waardoor u als boer volledige controle heeft over uw gegevens zonder afhankelijk te zijn van externe abonnementen. Dit bespaart niet alleen op onnodige extra kosten, maar draagt ook bij aan ons ultieme doel: “Precisielandbouw voor elke boer”.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van RTK-GPS op uw bedrijf en uw werkzaamheden naar een hoger niveau tillen? Neem vandaag nog contact met ons op via de onderstaande knop, en ontdek wat NIVAVI voor u kan betekenen!